Падна панда

од Владимир Мартиновски

Пандата падна! 
Ко тапан тапна.
Со нога задна
На земја бапна.

Кога се сопна
Пушти звук стамен.
Летна ко топка 
Ко в бунар камен.

Кога си стана
Немаше рана.
Па пак си падна
За нов звук гладна.

Нашата панда
Тропа ко канта.
Кога е сита
Си држи ритам.

Кога станува
Сè се бранува.
Додека паѓа
Татнеж се раѓа!

Илустрација: Зоран Кардула


Песна од книгата „Хор во задниот двор“, во издание на „Чудна шума“


Од истиот автор:

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s