Чаеви од камилици и менти

од Владимир Лукаш

Една сè уште неоткриена болва,
со години едно куче си колва. 

Како не ја откриле, кај била до сега,
некој ќе ја видеше, кај ли ќе бега? 

Си живее таа на неоткриен пес,
понекогаш весел, понекогаш в бес; 

си живее и си има убава вила,
со фонтани и лустери од свила, 

со џуџиња и бебиња-аеродроми
со ниви полни неплачлив кромид, 

со сите неоткриени елементи,
со чаеви од камилици и менти. 

Си живее таа во свет без грешка,
дур неоткриениот пес си се чешка. 

Од книгата „Пу за Мите, пу за сите“ во издание на Чудна шума.


Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s