Кревет-цвет

од Ванчо Полазаревски

За секое дете
На овој свет
Некаде расте
Кревет-цвет
На него чека
Постела мека
Приспивна песна
Штурчо диригира
Со палка лесна
Детето мижи
И за час
Ги снемува
Неговите грижи
Слатко спие
Исто како 
Дома вие.

Илустрација: Наташа Костовска


Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s