„Лисиче“ – нежна приказна за трансформацијата, растењето и спознавањето

пишува: Елена Копртла „Лисичето брка две пеперутки, затоа што се виолетови“ – вака Едвард ван де Вендел ја започнува приказната за малото лисиче кое играјќи си во шумата не им…

Американски класици за деца – „Добра ноќ Месечино“

Елена Копртла „Добра ноќ Месечино“ („Goodnight Moon“) на американската писателка за деца Маргарет Вајс Браун (1910 - 1952) веројатно една од најпопуларните и најчесто имитираните сликовници за пред спиење. Објавена…