Азбука со Тео и Мина – буквата Ц

Ц ја има во цвет и во јарец
во црв, цреша и старец
во црква, циркус и раце
во Цветанка, Цане и Аце
во цар, царица и срце
во Сонце, јајце и Орце
во цвекло и во црцорење
но не и во - брборење!

Каде уште Ц се крие?
Кажете ми брзо вие!


Текст: Бела Роси; илустрации: Свага; дизајн: Чудна шума; препев: Билјана Црвенковска

Сите права се задржани.

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s