Песната на делфините

од Владимир Мартиновски

Се пее со скокање 
Над сините бранови.
Се свири со тропање
На конги и садови.

До неа си се броди
Со мрморење тајни 
Во најдлабоки води
До коралите крајни.

Со пливање се пее.
Кога срце ти грее.
Се пее со смеење

До морето бдеење.
Во неа нема гадост.
Таа е чиста радост!Илустрација: Зоран Кардула


Песна од книгата „Хор во задниот двор“, во издание на „Чудна шума“


Од истиот автор:

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s