Азбука со Тео и Мина – буквата С

С ја има во сом и во прасе
во саламандер, срна и Спасе
во славеј, гуска и смок
во слон, скакулец, скок
во сладолед и во праска
во фустан, бостан и маска
во Саше, Сашка и роса
во глас, во нос и во коса.

Каде уште С се крие?
Раскажете сега вие!


Текст: Бела Роси; илустрации: Свага; дизајн: Чудна шума; препев: Билјана Црвенковска

Сите права се задржани.

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s