Волкот сив

од Билјана С. Црвенковска

Штом Месечина на небо појави лик
и во шумата полека настапи молк
тогаш ќе се слушне сал осамен крик
на талкачот ноќен, на сивиот волк. 

Илустрација: Катерина Николовска


Од сликовницата „Животни шумски“ во издание на Чудна шума (во подготовка), како дел од проектот и едицијата „Децата и планините“

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s