Азбука со Тео и Мина – буквата И

И ја има во Искра и игуана
во ирвас и Дијана
во Игор, ирис и риба
во игла и во колиба
во Ивана и во зима
и во играчка дури ја има
во диња, планина и пари
во април, јуни и јануари.

Каде уште И се крие?
Кажувајте сега вие!Текст: Бела Роси; илустрации: Свага; дизајн: Чудна шума; препев: Билјана Црвенковска

Сите права се задржани.

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s