Азбука со Тео и Мина – буквата З

З ја има во зелка и лоза
во зумбул, зеленчук и боза
во зајак, змија и заб
во зебра и во зелен даб
во Зоран, зора и ориз
во Зана, зима и Париз
во воз, чизми и зоб
во зрно, Зоја и зглоб. 

Каде уште З се крие?
Размислете сега вие!Текст: Бела Роси; илустрации: Свага; дизајн: Чудна шума; препев: Билјана Црвенковска

Сите права се задржани.

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s