Азбука со Тео и Мина – буквата Ж

Ж ја има во желка и гаража
во дожд, жаба и масажа
во жирафа, Жане и ложа
во еж, Живко и кожа
во Жаки, плажа и мрежа
во желба и во жалфија свежа
во Снеже, во жена и маж
во нож, пејзаж и багаж. 

Каде уште Ж се крие?
Покажете сега вие!Текст: Бела Роси; илустрации: Свага; дизајн: Чудна шума; препев: Билјана Црвенковска

Сите права се задржани.

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s