Азбука со Тео и Мина – буквата Ѓ

Ѓ ја има во Ѓурѓа и меѓа
во ѓумбир, ѓеврек и веѓа
во ѓердан, Ѓоко и Анѓа
во ѓезве, Ѓорѓи и Ванѓа
во госпоѓа и граѓа
во луѓе и во лаѓа
во ѓувеч, ѓомлезе и ѓон
во ѓул, но не и во слон.

Каде уште Ѓ се крие?
Кажете ми сега вие!Текст: Бела Роси; илустрации: Свага; дизајн: Чудна шума; препев: Билјана Црвенковска

Сите права се задржани.

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s