Азбука со Тео и Мина – буквата Г

Г ја има во глава и нога
во Гаргамел и Баба Рога
во гавран, глушец и еднорог
во гуска, гусла и рог
во грав, грашок и праг
во јоргован и шлаг
во Горан, Габи и Драга
во другар, гонг и трага. 

Каде уште Г се крие?
Размислете сега вие!


Текст: Бела Роси; илустрации: Свага; дизајн: Чудна шума; препев: Билјана Црвенковска

Сите права се задржани.

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s