Азбука со Тео и Мина – буквата В

В ја има во врапче
во пилав и во тавче-гравче
во волк, верверичка и аван
во двор, но и (на) таван
во орев, вреќа и тава
во воз, Виолета и глава
во Весна, Војдан и црв
во овен, овца и врв. 

Каде уште В се крие?
Кажете ми сега вие!


Текст: Бела Роси; илустрации: Свага; дизајн: Чудна шума; препев: Билјана Црвенковска

Сите права се задржани.

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s