Азбука со Тео и Мина – буквата Б

Б ja има во Бојан
во Билјана и Бобан
во банана и боровинка
во був, бивол и бобинка
во бонбона, баба и бебе
во брокула, бозел и ќебе
во бубалка, бара и барабан
во риба, турбан и табан.

Каде уште Б се крие?
Напишете сега вие!

Текст: Бела Роси; илустрации: Свага; дизајн: Чудна шума; препев: Билјана Црвенковска

Сите права се задржани.

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s