Да ја чуваме планетата Земја!

22-ри април е Ден на планетата Земја. Тој се одбележува веќе педесет години, од 1970- тата година, за да нè потсети колку е важно да ја чуваме животната средина и да се грижиме за нашата планета. Грижата за природата е исклучително важна за нашето здравје и за нашата иднина. 

Да ја чуваме планетата

Да не ја загадуваме природата, да сортираме отпад, да рециклираме

Да ги чуваме шумите, да садиме нови дрвја


Да ги спасиме џунглите, белите дробови на планетата

Да штедиме вода

Да ја сакаме природата


Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s