Гатанки чудни за деца будни (3)

од Ванчо Полазаревски

1.
Пуканка
од небо падна,
земјата стана
ладна.
(кликни тука за одговорот)

2.
Сребрена пара
во ноќта езди,
го осветлува мракот
со сестрите ѕвезди.
(кликни тука за одговорот)

3.
Божем дреме,
а за час мерка 
ќе ти земе.
Живее во 
реката Нил, 
опасниот...
(кликни тука за одговорот)

4.
Печка не е,
парно не е,
сите нè грее
а на никој не е.
(кликни тука за одговорот)

Designed by Freepik


Од истиот автор:

1 Comment

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s