Носорог

од Лидија Димковска

Еден носорог реши 
месојад да стане
за да може и тој 
во фаст-фуд да се храни,
но таму хамбургери 
сакаа од него да прават,
па избега велејќи си: 
„Тревата е најздрава“. 

Дизајн/илустрација: Чудна шума; користени ресурси: Freepik.


Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s